Over ons

Ellemieke - zij is verantwoordelijke voor de toonzaal en ook werkzaam in het atelier van onze trappenmakerij
Nieuwe trap nodig? Ontdek onze werkwijze bij het maken en plaatsen van een nieuwe trap
Ontdek het ambacht van trappenmaker en de voordelen om samen te werken met Trappen Teck als je een nieuwe trap wilt laten maken en plaatsen

Vakkundige plaatsers van kwaliteitstrappen:

"Onze historiek is onze reclame"

Trappen Teck werd opgericht in 1932 en is gevestigd in Puurs. Onze jarenlange vakkennis en sterk doorgedreven specialisatie in het vervaardigen van alle soorten trappen op maat zorgen voor een probleemloze productie en plaatsing van jouw kwaliteitstrap.

We vervaardigen trappen in verschillende duurzame houtsoorten zoals beuk en eik. Ook kan je bij ons terecht voor metalen trappen (en/of gecombineerd met hout) en uitschuifbare zoldertrappen.

Onze familietraditie:

trapmanschap sinds 1932
vakkundig advies
kwaliteit
perfecte afwerking
flexibiliteit bij levering en plaatsing
betrouwbaarheid
uitstekend goede service

In onze toonzaal vind je verschillende modeltrappen, een gamma aan houtsoorten en vooral een ruim aantal foto's van gerealiseerde werken, die je keuze vergemakkelijken. Altijd welkom!

Onze kwaliteitslabels

Als ambachtelijke trappenmaker kregen wij via Unizo de erkenning "Handmade in Belgium"
Kwaliteitslabel Erkend Ambacht
FSC kwaliteitslabel: wij gebruiken uitsluitend lokaal en ecologisch verantwoord hout
Lid van Winkelhier - bewust kopen bij ondernemers van hier

Waarom samenwerken met Trappen Teck?

De juiste prijs

de juiste prijs voor je trap

Als je een offerte aanvraagt, dan wil je wellicht graag een correcte inschatting kunnen maken van de investering die je zal doen, toch?

Helaas is het een veelvoorkomend probleem bij aannemers, dat je bij de aanvraag van een offerte enkel een “richtprijs” ontvangt. Nadat de werken zijn uitgevoerd blijkt de werkelijke prijs veel hoger. Niet leuk. Dit is een onverwachte wending die je ganse budgettering overhoop gooit, en het kan er zelfs voor zorgen dat je de financiering van je project niet meer rond krijgt, zeker als je nog andere werken moet laten uitvoeren, of nog andere investeringen moet doen.

Daarom hebben we bij Trappen Teck een gouden regel: onze offerteprijs is onze uiteindelijke factuurprijs.

Geen verrassingen bij ons. We hebben pas een deal wanneer je 100% tevreden bent van de offerte. De prijs die we op de offerte hanteren is de enige investering die je zal maken. Hierdoor kan je gemakkelijk je investering inplannen, zorgeloos een financiering regelen en ervaar je de zekerheid van een vaste prijs waarop je kan rekenen.

Stiptheid in levertermijnen

stiptheid in levertermijn voor het plaatsen van een trap

Eén van de grootste angsten wanneer je met een aannemer samenwerkt: wanneer worden de werken uitgevoerd? Stiptheid is niet de sterkste kant van een gemiddelde vakman. Dit kan zorgen voor bijkomende kopzorgen wanneer je bijvoorbeeld je planning alweer moet wijzigen. Het geeft gedoe en extra stress. En die wil je tijdens je verbouwing liever vermijden, toch?

Daarom werkt Trappen Teck wél stipt. We communiceren regelmatig over de status van jouw trap, bespreken het project samen en houden rekening met de momenten wanneer jij beschikbaar bent. Ook sturen we regelmatig een update, bijvoorbeeld wanneer de tekening van je trap klaar is, wanneer je trap in productie gaat, en welke datum we samen hebben afgesproken om de trap te komen plaatsen.

Je kan dus op beide oren slapen. Je kan met een gerust gemoed Trappen Teck het werk laten verrichten, en jij geniet van een zorgeloze realisatie.

Bezemschone oplevering

Wij zorgen na het plaatsen van een trap steeds voor een bezemschone oplevering

Komt je de volgende situatie bekend voor? Je hebt dadelijk bij je thuis een afspraak met een aannemer. Je huis is netjes en alles is aan kant zodat de vakman zijn werk kan verrichten. Hij is daar. Maar wat gebeurt er? Hij komt met vuile voeten zonder vegen binnen in huis, doet zijn werk en vertrekt zonder op te ruimen. Je treft vuile vodden aan op je parket, kapotte onderdelen aan de salontafel en de slijkbaan die je aannemer heeft gemaakt lijkt nu meer op het bandenspoor van een off-road jeep die een carwash kan gebruiken. De werkzaamheden zijn klaar, maar nieuw werk kan beginnen. Deze keer is het werk voor jou: de opkuis. Niet leuk wanneer je voor een dienst hebt betaald en een afvalberg als “extra kado” erbij krijgt.

Daarom zorgt Trappen Teck voor een bezemschone oplevering. Onze vakmannen hanteren orde en netheid als standaard procedure bij de plaatsing van je trap, zowel tijdens de werken en ook nadien. We verwijderen stof, vuil, en indien gewenst zelfs bouwafval. Hierdoor kan je meteen genieten van je nieuwe trapaanwinst, in een propere woning.

Expert in trappen sinds 1932

Trappen Teck heeft kennis en expertise als trappenmaker sinds 1932

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe trap, dan wil je graag kwaliteit. Maar niet bij elke trappenmaker weet je op voorhand of ze die kwaliteit kunnen waarmaken. Dat is vervelend, en maakt je keuze er niet gemakkelijker op. Twijfel is nooit goed, zeker niet wanneer het gaat over een “investering voor het leven” zoals een nieuwe trap.

Trappen Teck werd opgericht in 1932. Hierdoor genieten we van een traditie in trappen maken die verder rijkt dan veel van onze collega’s. Met onze kennis en expertise die bijna een eeuw omvat kan je erop vertrouwen dat we vakwerk afleveren. En vooral: een trap die generaties overleeft.

Een trap op maat van jouw project

Image

Regelmatig zien we aanbiedingen voorbijkomen voor prefab-trappen, of trappen die als bouwpakket worden aangeboden.

Zo’n bouwpakket of prefab-trap wordt in standaard maten geleverd, of in maten die niet exact overeenkomen met de situatie ter plekke. Wanneer je bij zulke diensten maten moet doorgeven bestaat ook de kans dat je niet op elk detail hebt gelet. Hierdoor zal je trap bijvoorbeeld niet mooi aansluiten met de vloer, niet mooi tussen de muren passen, of verkeerd worden besteld – om nog maar te zwijgen over de veiligheid.

Elke situatie is anders en vereist maatwerk. Daarom vervaardigen we jouw trap pas wanneer we op locatie een gedetailleerde opmeting hebben gedaan. Deze opmeting gebeurt exact tot op de millimeter. Wanneer we langskomen bekijken we elk detail, waardoor we precies weten welke soort trap het meest geschikt is voor de specifieke ruimte, welke de exacte trapmaten zijn, en hoe we voor jouw unieke situatie optimale veiligheid en gebruiksgemak kunnen realiseren. Met onze expertise als plaatser van trappen doen wij het zware werk, en kan jij nadien zonder zorgen genieten van je nieuwe – en veilige - aanwinst.

Enkel de juiste houtsoorten - optimaal voor een trap

Wij gebruiken als trappenmaker enkel houtsoorten die geschikt zijn voor trappen

Tegenwoordig zien we meer en meer trappen die als massaproduct worden gemaakt, met goedkope en inferieure houtsoorten - houtsoorten die niet ideaal zijn voor een trap.

Door gebruik te maken van goedkope en inferieure houtsoorten zal je trap niet voldoende stevigheid bieden, sneller slijten en zelfs volledig kapot kunnen gaan. Dit is zonde van de tijd die je hierin hebt geïnvesteerd. Bovendien zorgt het voor een gevaarlijke situatie, als je trap zou breken net op de plek waar je tegenaan leunt, omdat je in de veronderstelling was dat de trap wel stevig zou zijn. Je zou niet willen dat je nieuwe trap een letsel veroorzaakt, bij jezelf, je gezin of bij gasten die je op bezoek krijgt. Je goedkope trap is plots een duurkoop geworden - met alle gevolgen van dien. 

Gelukkig werkt Trappen Teck anders.

Wij vervaardigen elke trap in ons eigen atelier. We selecteren zelf ons hout vanuit de boomstam en werken uitsluitend met houtsoorten die wél optimaal geschikt zijn voor trappen, waardoor je trap een investering is voor het leven: een kwaliteitsproduct waar je jarenlang op een aangename - en vooral ook veilige - manier van kan genieten.

Tijd voor een nieuwe trap?

Contacteer ons vrijblijvend. Wij helpen altijd.

Neem contact op