Onze trapstijlen

De stijl van jouw nieuwe trap kan een opvallende invloed hebben op de algehele uitstraling van je interieur. Weet jij al welke trapstijl je voorkeur geniet? Om je keuze makkelijker te maken, zijn hier enkele populaire trapstijlen om uit te kiezen:

Klassieke trap

Klassieke trap

Statig en majestueus, de blikvanger van je woning. Trappen in klassieke stijl laten zich elegant betreden. De gedraaide spijlen op de trap en de borstwering vinden hun oorsprong in het traditioneel vakmanschap en geven meteen een geraffineerd karakter aan je interieur. Klassiek hoeft niet saai te zijn. In combinatie met een juiste lichtinval, subtiel kleurgebruik en de juiste accesoires wordt je traphal een parel voor het oog.

Moderne trap

Moderne trap
moderne trap

Een trap als stijlicoon, een designobject dat uitblinkt in vorm en functionaliteit. Een trap is als het ware de ruggegraat van jouw woning, want rond de trap zijn alle vertrekken opgebouwd en dankzij een trap krijg je toegang tot de andere verdiepingen. Het hoeft dan ook geen betoog dat een trap de nodige aandacht mag opeisen. Bij de moderne stijl kan een trap kunstwerk worden, met treden in Z-vorm, bloktreden of helemaal open met zwevende traptreden. Allemaal mogelijkheden bij een moderne stijl. 

Minimalistische trap

Minimalistische trap

Minimalistische trappen zijn eenvoudig en strak, met focus op functionaliteit en vorm. Met hun strakke lijnen, heldere vlakken en beperkte ornamenten, dragen minimalistische trappen bij aan een gevoel van rust en sereniteit in elke ruimte waarin ze zich bevinden. Ze zijn ontworpen met het idee van "less is more", waarbij overtollige details worden weggelaten en de focus ligt op de puurheid van vorm.

Hedendaagse trap

Hedendaagse trap

Van oudsher heeft de trap een centrale functie in de woning. Een mooie trap is in harmonie met de woning en is een weergave van de smaak van de bewoners. Het is dan ook geen verrassing dat in een hedendaagse woning de uitwerking van de trap in tal van variëteiten kan worden uitgevoerd. Van eenvoudig rechte trappen tot speciale uitvoeringen, open of gesloten, met een leuning in hout of staal. Een passende afwerking voor de ruimte onder de trap kan ook tot de mogelijkheden behoren.

Speciale trappen

houten trap voor buiten
Uitschuifbare zoldertrap

Meer en meer verplaatst onze leefwereld zich ook buiten de woning. Ook hier is de trap geen vreemd element meer. Hij verbindt de ruimtes van binnen met buiten, in harmonie met de architectuur van je woning en je tuin. Belangrijk is hier om de nodige aandacht aan duurzaamheid en materiaalkeuze te besteden. Enkele mogelijkheden zijn een metalen trap met antislip treden of een houten buitentrap in hardhout. Ook wanneer je over een beperkte ruimte beschikt, hebben we bij Trappen Teck een oplossing, bijvoorbeeld een opklapbare zoldertrap of een ruimtebesparende ganzentrap.

Onze hulp nodig?

Contacteer ons vrijblijvend. Wij helpen altijd.