Onze werkwijze voor een nieuwe trap

Van boom tot pronkstuk in huis
Nieuwe trap nodig? Voorbeeldfoto van Z-vorm trap

Heb je aan alles gedacht?

Wanneer je een nieuwe trap wil laten maken of een bestaande trap wil renoveren, komt daar heel wat bij kijken. Misschien weet je niet precies hoe te beginnen bij het kiezen van de juiste trap, of weet je niet waarop je moet letten. Niet iedereen is immers technisch aangelegd, toch? Bovendien heb je tijdens de renovatiewerken wellicht al zoveel aan je hoofd dat de nieuwe trap misschien wel het laatste is waar je aan denkt.

No worries: begeleiding van A tot Z

Met onze know-how nemen we jouw zorgen uit handen. We begeleiden je doorheen het ganse proces, vanaf de eerste kennismaking tot wanneer we jouw nieuwe trap vakkundig komen plaatsen. We bekijken samen alle mogelijkheden, en vanaf we de exacte eisen kennen van je project gaan we aan de slag.

Ons stappenplan

7 simpele stappen om jouw perfecte trap te realiseren
1

Inspiratie opdoen

Niet voor iedereen is het gemakkelijk om de juiste trap te kiezen. Daarom ons belangrijkste advies: laat je inspireren. Zo krijg je een beeld van wat voor soort trap het beste past bij jouw smaak en project. Om je alvast op weg te helpen, krijg je van ons een handig overzicht van alle verschillende soorten trappen en traponderdelen. Ook kan je gratis onze inspiratiegids ontvangen. 

2

Bezoek onze toonzaal

Laat je inspireren in onze toonzaal. Hier tonen we je de diverse trapmogelijkheden en helpen we om de juiste trapkeuze maken voor jouw project. Ook hebben we een verrassing in petto: jij mag achter de schermen komen kijken, via een rondleiding in ons atelier. Hier ontdek je het ganse proces van onze ambachtelijke stiel. Onze gepassioneerde vakmannen staan al te wachten. Ze tonen je met veel plezier de ganse weg die jouw trap aflegt, vanaf het smetten vanuit de boomstam tot het eindresultaat: je afgewerkt meubelstuk.

3

Hebben we een deal?

Overweeg je met ons in zee te gaan, vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Tijdens je bezoek aan onze toonzaal kunnen we de juiste trapgegevens noteren, en hebben we een gerichte indicatie van het soort trap, de gebruikte materialen en het aantal uren werk in ons atelier. Op die manier kunnen we de prijs bepalen.

4

Opmeting bij je thuis

Wanneer je de offerte goedkeurt hebben we pas écht een deal. Dan spreken we samen een gepast moment af voor een opmeting bij je thuis. Op deze manier hebben we de exacte data en kunnen we hiermee aan de slag.

5

Tekenwerk

Onze tekenaar verwerkt alle gegevens in een specifiek trappenprogramma, en brengt jouw trapidee tot leven. Uiteraard ben je de eerste die een exemplaar ontvangt. Indien gewenst kunnen we deze tekening nog aanpassen, tot al jouw wensen in vervulling zijn. 

6

Ambachtelijke productie

Nu begint het serieuze werk. We bespreken samen wanneer jouw trap in productie gaat. Deze productie gebeurt in ons eigen atelier. Dat heeft een aantal voordelen. Zo volgen we alle stappen in het proces op de voet en kunnen we onmiddellijk bijsturen indien nodig. 

7

Je trap werd opgeleverd

Eindelijk is het zover. De dag is aangebroken dat we jouw trap komen plaatsen. Weldra heb je jouw droomtrap in huis. Met zorg en precisie monteren onze vakmannen jouw trap, om nadien jarenlang te genieten van dit nieuwe staaltje trapmanschap.

Rechte trap met bloktreden - leuning met ledverlichting
Rechte trap met bloktreden - leuning met ledverlichting

Plannen voor een nieuwe trap?

Bespreek je plannen & laat je inspireren in onze toonzaal.

Ja, ik wil een afspraak maken